آلزایمر به صورت اختلال در شناخت است و شناسایی افراد نسبت به مواردی که از قبل ذهنیت داشتهاند کاهش یافته و یا به کلی از بین میرود باید دانست که حافظه نزدیک این افراد از بین میرود اما خاطره دور آنها باقی میماند افراد مبتلا به نفیان از طریق سنجش ذهنی تست میشوند. از دیگر تشخیص آلزایمر گرفتن MRI از مغز بوده که میزان لاغر شدن و چروکیدگی مغز را مشخص میکند.
همچنین از طریق آزمایشهای خونی از جمله تستهای تیروئید، تست های ویتامینی به خصوص کمبود ویتامین b12 و تستهای کبدی و بیماریهای متابولیک (سوخت و سازی) میتوان سایر بیماریهایی را که ممکن است علائم عارضه آلزایمر را تقلید کنند اما آلزایمر نباشند را مشخص کرد تشخیص بیماری آلزایمر در مراحل اولیه ابتلاء به این بیماری امروزه به راحتی و با انجام آزمایش های ساده صورت می گیرد. به گزارش ایران ناز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ماکسی ساینس فرانسه، ظهور یک یا چند نشانه مشکوک در افراد می تواند آزمون هایی را برای تشخیص وجود زمینه هایی برای ابتلاء به آلزایمر و یا عدم تایید ابتلاء به این بیماری به دنبال داشته باشد.
رایج ترین آزمون بررسی وضعیت ذهنی (MMSE) یا آزمون Folstein است که در آن 18 سوال مطرح می شود و بخش هایی که به طور بالقوه در ابتلاء به این بیماری دخیل هستند، مورد بررسی قرار می گیرد. پاسخ ها یا نتایج حاصله از این آزمون ها با امتیاز 0 تا 30 بررسی می شود؛ امتیازهای کمتر از 24 احتمال ابتلای فرد به این بیماری را قوت می بخشد.
با این حال تنها یک آزمون برای تایید این مساله کافی نیست و به اعتقاد کارشناسان تعداد بیشتری آزمون باید در این زمینه انجام شود.
همچنین آزمون های دیگری نیز برای آزمودن حافظه، تمرکز و یا قدرت کلامی وجود دارد. اما تشخیص قطعی این بیماری می تواند از طریق آزمایش هایی مانند MRI مغزی برای تشخیص هرگونه آتروفی (تحلیل رفتن بافت ها) و رد سایر علل بالقوه زوال عقل مانند وجود تومور، هماتوم و نظایر آن صورت گیرد.
پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و درمان آلزایمر با تغذیه
براساس یافته های دانشمندان دانشگاه Cleveland در Ohio افرادی که از نظر جسمی و فکری فعال هستند به مراتب کمتر از دیگران در معرض بیماری خطرناک الزایمر قرار می گیرند. تقویت حافظه فقط با خواندن کتاب و فکرکردن امکان پذیر نیست بلکه معاشرت با دیگران ، مسافرت ، آموختن زبانی جدید، حفظ کردن شعر، آموختن موسیقی و غیره می تواند در این مورد مؤثر باشد که البته علاوه بر تمام این نکات رعایت اصول تغذیه درجلوگیری از مبتلا شدن به بیماری آلزایمر نقش دارد.
مصـرف گـوشـت ماهیهایی مثل قـزل آلا و مـاهــی سـاردیـن بادارا بودنامگاسه اسید چـربخطر ابتلا به الزایمر را کاهش میدهند. آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و E نیز در کاهش خطر آلزایمر موثر هستند.
برای مشاهده بقیه مطلب روی کلمه درمان آلزایمر کلیک کنید.
No comments:
Post a Comment